Måste testas!

Om jag är ute på ett fik så väljer jag ofta en delicato chokladboll. Var på studiebesök där de gjorde dessa chokladbollar en gång för länge sedan när jag gick i skolan. Vi fick smaka det som är inuti men det var inte alls gott, det är den mörka krispiga chokladen utanpå som gör helheten enligt mig.

Hittade ett recept på en blogg jag läser om hur man kan göra en egen variant. Jag ska absolut testa att baka dessa inom kort...



Delicatobollar

100 g smör (rumsvarmt)

1,5 dl florsocker

2 msk starkt kaffe

25 g ljus choklad, smält

1,5 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

4 dl havregryn

100 g smält ljus choklad

Gör så här:

Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.
Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.
Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad) i en skål i micron eller över vattenbad och häll sedan ner den i smeten.
Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat. Ställ in i kylen en halvtimme.
Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar. Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme. Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen. Avsluta med att rulla dem i kokos. Låt dem stelna i kyl en stund innan de avnjuts :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0