Mumsig mat!
Här kommer tidigare efterfrågat recept på Räkbiffar med ljummen potatissallad och guacamole. Supergott och sommarfräscht! God mat som dessutom är nyttig, det tycker vi om :-)

Räkbiffar, ca 4 port
2 bakpotatisar
1 morot
1 plasternacka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 dl skalade små räkor
1 knippe dill
1/2 del ströbröd
salt och peppar efter smak.
Riv morot, palsternacka och lök på den grova sidan av ett rivjärn. pressa vitlöksklyftor och bryn allt i stekpannan ordentligt. Hacka räkor och dill och blanda i smeten, tillsätt äggen och ströbrödet, salta och peppra efter smak. Låt vila en stund, forma sedan lagom stora biffar och kör dem i ugnen på 170 grader i 10-15 minuter.
(Vi kom fram till att de bör vändas någon gång för att få en bra yta.)
Ljummen potatissallad, ca 4 port
ca 400 gram färskpotatis
3 st grön sparris
8 rädisor
3 röda knipplökar
1 näve sockerärtor
1 gul paprika
Koka potatisen, skär rädisor, lök, sockerärtor och paprika i önskad storlek, Skala sparrisen skär i bitar och blanchera dem. Koka upp 5 dl hönsbuljong, mixa med lite smör, och värm försiktigt allt i buljongen.
(Häll av buljongen innan servering annars simmar allt omkring i vätskan)
Guacamole
2 avocado
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt creme fraiche
1 bit röd chilli (utan frön)
1/2 rödlök
limesaft
Mixa avocado och creme fraiche slätt, pressa i limesaft, finhacka chilli och rödlök, blanda och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Postat av: Erika
Tack för recepten. Jag återkommer med smakomdöme :) Trevlig semester!
Svar:
Meonlajn
Trackback