Luleåäventyr!

Jag har varit på jobbkonferens i Luleå tre dagar den här veckan. Förutom en givande konferens med mycket matnyttig information att ta med sig hem så har vi också fått möjligheten att uppleva Luleå från sin bästa sida. Enligt mina kollegor som jobbar i Luleå så har de inte vår som nere hos oss. De har mera vårvinter och sedan kommer sommaren pang på. De har heller inga vårblommor som tex blå- och vitsippor. Å andra sidan kan de ta skotern ut på isen och sitta och sola i april och börja på sin bränna redan då.

Vi bodde på ett hotell med anor, något slitet men väldigt trivsamt och centralt. De hade väldigt god mat i restaurangen och vi fick röding till huvudrätt vilket var en riktig höjdare.

En av dagarna åkte vi ut till en ö och åt lunch, med bilen! Jodå de har allmän väg på is i Luleå med hastighetsbegränsning och allting. Vägen "ligger" från jul till slutet av april. Vägen tål tolv ton tunga fordon. När vi åkte över isen funderade jag lite på hur mycket vi vägde :-)



Vi åkte ut till en ö som heter Hindersön och åt lunch på en gård som heter Jopviksgården om jag inte minns fel. Vi fick blandannat älgfärsbiffar, riktigt mumsigt!



Vägen var bred och det var ett strålande väder. Isen var lite knöglig så bilen vibrerade lite men inte så farligt.



De har tom vägskyltar i korsningarna och som ni ser är det förbjudet att fiska och elda på vägen, haha hur kul låter inte det?!



Det var vi och en annan grupp som var på skotersafari som åt lunch den dagen. Jisses vad stor en skoter är i verkligheten. Jag har faktiskt bara sett dom på bild förut.

Det har varit en väldigt lärorik resa på fler sätt än bara inom mitt ämnesområde. Jag har aldrig varit så högt upp i vårt land. Jag vill absolut resa runt lite mer i vårt vackra land. Det finns så mycket som jag aldrig har sett! Varför åka utomlands när det finns så mycket att upptäcka här? Nåväl det ena behöver ju inte utesluta det andra som tur är :-))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0