Brödbak :-)
Brödbak gör mig glad när jag känner mig liten i världen. Vem kan låta bli att bli glad när det luktar gott nybakat bröd i hela huset! Jag har precis försökt mig på ett nytt recept och det blev faktiskt väldigt gott. Rekommenderas varmt!
Dinkelbullar med linfrö och aprikoser
25 g jäst
1 tsk socker
1 msk salt
7 dl vatten 37 grader
17 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
100 gr strrimlade torkade aprikoser
1 ägg till pensling
Rör ut jäst med socker och salt i vattnet. Tillsätt ca 16 dl dinkelmjöl, linfrö och aprikoser, spara lite till utbaket. Låt jäsa i 30 min. Baka ut brödet i två längder, skär bitar, rulla till bullar. Låt bullarna jäsa i 30 min, pensla sedan med ägg och strö över lite linfrö. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter på 250 grader.
Dinkelbullar med linfrö och aprikoser
25 g jäst
1 tsk socker
1 msk salt
7 dl vatten 37 grader
17 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
100 gr strrimlade torkade aprikoser
1 ägg till pensling
Rör ut jäst med socker och salt i vattnet. Tillsätt ca 16 dl dinkelmjöl, linfrö och aprikoser, spara lite till utbaket. Låt jäsa i 30 min. Baka ut brödet i två längder, skär bitar, rulla till bullar. Låt bullarna jäsa i 30 min, pensla sedan med ägg och strö över lite linfrö. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter på 250 grader.
Kommentarer
Trackback