Måste bara testa...
Blev så himla sugen på att testa Leila apelsinmuffins med romerska bågar. Det blir mitt nästa bakprojekt. Hittade receptet på en av mina favvobloggar Liljor och Tulpaner. Spana även in hennes underbara webbshop. Det finns massor med fint där bara ett par klick bort :-)
Jag har funderat på Leilas bakböcker förut men inte kommit mig för att skaffa en. Nu känns det dock som att någon av hennes böcker kommer att hitta hem till mig inom en snar framtid.

Leilas apelsinmuffins med romerska bågar
Ugn 200 grader om du gör små och 175 grader om du gör stora,
6 stora eller 12 små blir det av denna sats
100 gr smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av 2 apelsiner
200 g romerska bågar (apelsinchoklad)
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Stick ner några romerska bågar i varje muffin.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min för små, eller 12-15 min för stora muffins.
Prova med en sticka den ska inte vara kladdig. (små muffins är de som passar i vanlig muffinsplåt!)
Jag har funderat på Leilas bakböcker förut men inte kommit mig för att skaffa en. Nu känns det dock som att någon av hennes böcker kommer att hitta hem till mig inom en snar framtid.

Leilas apelsinmuffins med romerska bågar
Ugn 200 grader om du gör små och 175 grader om du gör stora,
6 stora eller 12 små blir det av denna sats
100 gr smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av 2 apelsiner
200 g romerska bågar (apelsinchoklad)
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Stick ner några romerska bågar i varje muffin.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min för små, eller 12-15 min för stora muffins.
Prova med en sticka den ska inte vara kladdig. (små muffins är de som passar i vanlig muffinsplåt!)
Kommentarer
Trackback